Wednesday, December 12, 2012

langsir baru buat ubat mata

ok tak langsir baru kaktek?
baru perasan blogspot rosakkan template yg lama...
3 bulan tak jenguk rumah kan... - pelik gak tengok bubble2 kat header tu mengecik...
ingatkan design si Patinpasta tu special ada expiry date -bila expired, terus mengecik.. hee..

so pilhan kali ni template dari gallery blogspot sebab  mata kaktek makin rabun - maka cari tulisan yang boleh dilihat dari jarak 2 kaki..
instruction di kotak ubat memang surrender takleh baca.
tapi bila jumpa opthometrist, doc kata mata kaktek masih cun...
(dia kata "ok".. kaktek tuka jadi perkataan "cun")

menjejak umur 14'an' ni memang normal untuk masalah mata walaupun selama ni tiada masalah pun..
titik fokus dah lari... urat mata dah tak kuat..
tapi kaktek yakin, kaktek ni makin rabun sebab banyak membaca dan mengaji...(muahahahaa... kaver line)


wokeh. mau potong cili kering buat sambal bekal makan hangin.

cau cin cau....

7 comments:

nor laila said...

ahkakbatik, banyakkan melihat kehijauan...ubat mata tu...

Marya Yusof said...

Hai ahkakbatik,

So cute! Stok cili kering saya yg bawa aritu makin berkuranganlah... meh pos sini sikit boleh? Yg dah siap blend! :p;))

Ketawa dgn komen mangkuk pyrex tu! Berat2 pun hangkut juga ke park :)

harnidahussin said...

kak tek...makan hangin ke mana tu? hihi

ahkakbatik said...

hadoi laila... nyanyi lagu Hijau je boleh tak? heh heh..


oo dik Marya.. kaktek pun belasah cili mexico.. HOLA!! nak gak? :))
sini pyrex tak beralun.. siyes takleh tido malam nih! :(



Nida... haa.. tu tektik kaktek nak hang kelik masuk blog ktek lagi le nnti...
kelik jgn tak kelik.

mama maman aka yana said...

cun la langsir baru.. :)

hainom OKje said...

O cik Linda oi....aku tak pernah tgk langsir lama ko so aku tak tau yg lama cam ne...

Apa pun sian ko umur dah 14 an... aku baru je 10 an he..he...

ahkakbatik said...

yana... langsir pree... tuko-tuko je ler..



Nom, banyak langsir dh aku guna, aku pun dh lupa yg baru lepas ni cemana rupa.
10an sunti sgt.. 14an ok dah cun.