Saturday, December 15, 2012

korset sana.. korset sini.. beautiful ke?

Banyak betul blog kaktek terskodeng cerita pasal korset.
Tak perlu sebut brand la kan.. bajet dah defisit selepas mega sale tu hari so kaktek takmo kena saman fitnah dari kampeni korset...

Kebanyakkan nya cerita best-best pasal korset sebelum di sebut terdapat borang order di bawah entri.
owh... fishball disebalik mee udang..
Bagus juga sebenarnya... udah alang2 kita beli awal dan ada peluang dapat income sikit buat tambah soping pinggan mangkuk, apa salah nya kan?

Haishh... awatla pompuan ni kalau soping, cari pinggan mangkuk?
rugi tau... pinggan mangkuk kena guna beramai-ramai...
laki kita kalau soping, ...  depa cari yang boleh guna ramai2?
kayu golf .. jam tangan memahal .. enpon baru..
semua yang tak boleh kongsi-kongsi.

heppp....balik citer asal....
Kaktek ada beli korset dalam tahun 2005.
7 tahun dah beli - bukan 7 tahun pakai ... tak sama makna tu.

Kenapa beli korset? ada tak sebab lain selain nak kurus?
Kalau dah kurus beli gak watper?


"kuruih-kuruih pun dek tek.. kena ada curve baru cun... pejal sikit baru sodap..."

sebenaunya kaktek beli sebab tu ler barang soping yang takleh kongsi guna dengan laki...
so kira dengki ler.. oleh sebab berasaskan dengan perasaan dengki.... curve ntah kemana.. pejal idak juga..

Ada-ada masa guna juga bila hantu makan menyerang dan time laki out station so kita tido lebih banyak sikit.
Kesan turun berat tu adalah... bukan sebab guna korset yg ada brand.. guna kain kapan bengkung orang bersalin kalau lilit seharian, rasa nya masih ada selera makan?


Motif cerita hari ni....

pompuan di momokkan dengan korset untuk cantik.. kollagen untuk cantik... vit c untuk cantik...
kelam kabutlah kita beli...  kelam kabutlah kita telan vitamin... kelam kabutlah kita berutang beli korset..

Kaktek tidak percaya pada kuasa korset....
tidak percaya pada kuasa vitamin-vitamin bakal membuatkan wanita lebih cantik secara luaran.

Lebih penting jika kita punya keyakinan diri yang tinggi...
tanpa korset, tanpa vitamin atau kollagen pun kita tetap BERASA cantik jika kuat pegangan pada keyakinan diri..

Tetapi oleh kerana disekeliling kita media sentiasa memaparkan kecantikan yang direka demi kepentingan mereka,

kita terpengaruh....

kita menderita.....

kerana mata manusia tak boleh di photoshop tiapkali mata-mata itu meleret melihat kita.

Tetapi kaktek percaya...
korset dan vitamin boleh membuatkan wanita percaya mereka kelihatan lebih cantik walaupun sebenarnya tidak kelihatan langsung perbezaannya.

Kasihan....

Maka...

oleh kerana kaktek ada seminggu saja lagi untuk bercuti dengan kata lain, akan menangkap beratus-ratus gambar buat kenangan...
kaktek harus mula memakai korset sekarang dan telan vitamin yg banyak supaya perasan nampak cantik dalam gambar...muahahahahaaa!!!!



16 comments:

Marya Yusof said...

As salam Kak Batik,

Sekali sekala saya pakai juga corset, makan juga vitamin! Itupun tipu-tipu... kejap guna, kejap tak! Pakai juga make up time rajin & saya mengaku saya mmg kurang keyakinan diri...

Uih sampai koyak! Makin mengecil atau makin mengembang ni! ngeeee~~

al-lavendari said...

terima kasih beri link muktamar MISG tu .. pakcik kagum dengan kecanggihan IT sekarang dan juga pengisian muktamar itu .. setinggi2 tahniah kepada penganjur dan peserta.

kalau ada blog kengkawan awak yg buat entri pasal muktamar itu nanti, tolong beri linknya ye. tk.

*selamat bergumbira di Disnyeland ..!

Dinas Aldi said...

Cek tak pernah la pakai korset jenama mahai tu tapi ada la jugak pakai yg cap ayam punya dulu. Nama pun cap ayam maka bukan dia yg mengubah bentuk badan cek malahan badan cek pulak yg mengubah bentuk dia. Krekmekmot dia jadinya, bengkang bengkok 'tulang' dia tu, muahahahaaahhh! Ganas ka tidak cek ni.

Takpalah. Yg penting cek nampak diri cek seksi sudah, orang len pikiaq apa pasai badan cek, sukati depa la :D

ahkakbatik said...

Marya... oo patutla masa tengok gambar di blog marya, kaktek terdetik betapa comeinya tuan punya blog ya ni.. rupanya kita berkongsi rahsia yg sama..hahahaa...
Koyak tu nnti jadi testimoni kaktek nk jadi pengedar korset , "montot jadi tajam".. sah gulung tikar pengedar korset yg lain.

ahkakbatik said...

selain link, ada facebook group juga. in-sya-Allah keluar laporan selepas muktamar, saya forward pada pakcik.

ahkakbatik said...

Betul DA.. cek pakai up sket dr cap ayam..hahahaa... krekmekmot juga... hasilnya lagu tu jugak...
oleh sebab keyakinan diri belum sampai tahap sifu, tetaplah sarung korset yg dah krekmekmot yg takde hasil tu... huhu sedih cek...

nor laila said...

as salam...badan saiz XXXL nak pakai korset saiz apa ye linda...haha

harnidahussin said...

hahaha..sy pun ada belo korset...
tapi tu la..hot2 chicken shit...
kasi member pinjam habuan pakai lepas pantang..
dia pun pakai sekejap..
tapi buat pekasan kat umha mak dia..sampai la ni belum dapat balik sebab jarang jumpa..apala nasib...
tapi akalau ada pun bukan kita nak pakai sangat...

yang penting bukan korset..

tapi kalau jaga pemakanan..rajin excercise..sure feel good nyer...

tapi tu la..dah dasar pemalas...feel lazy jer la...muahahahahaha

IndaMarya said...

salam, ada one time smbody came to me nak jual corset,brand xxxx ,punya la kempen, akhirnya beribu trbang.pakainya tidak.nak brnafas pun tk lepas buat apa.msa brdiri ok, masa duduk mak oi..siksa.so sekali tu saja pakai.trus simpan smpai la ni..

Wak Gelas™ said...

wak pon X penah pakey korset jugakkk.. aHHKks

ahkakbatik said...

haa... ada ramai kawan macam Nida ni ke?
nnti gitau depa ktek juai korset ek...
tak pakai ktek tak kisah... mesti beli je...
kayo aku.

ahkakbatik said...

ni.. ni sorang lagi... haha...
pastu salahkan korset ek!!

mekasih singgah dan komen di blog ktek.

ahkakbatik said...

wak lawak la wak.... hahaa
kalau lanang pun pakai korset, kiamat wak...

hainom OKje said...

aku pun ada gak linda.... getah kendur sebab lama tak pakai dan di makan dek hari..he..he...Nak kurus macamana kalau makan pun sebakul! he..he...

Ko nak pakai buat apa...kan dah kurus!

ahkakbatik said...

Nom.. aku mencari keyakinan diri... hehehee..

hainom OKje said...

Ha..ha... wei... tak de entri baru ke?