Thursday, December 13, 2012

mera naam ....... aap ?

10 malam tadi.

dah sedap lena... turu time temankan bebudak tido sebab esok sekolah.

kring...kring....
mak aih.. tengah sodap-sodap mimpi shopping pyrex beralun tersusun banyak depan mata ...

(keluar nombor anonymous)

hampeh.  sah orang nk jual insuran lagi ni..
tapi kena jawab gak call sebab nak bagi deringannya senyap...

ello.  !   (aku sergah. - selalunya aku cakap Hola... bak pi depa gelabah nak jawab balik)

Mr **i*  ***aj ?  (suara mamat india/pakistan mari... confirm.  American ni semua outsource customer care ke sana dah.. pastu bising Obama tak sediakan kerja yg cukup)

his wife speaking.  (suara garang, tensen sebab mimpi pyrex tadi tak sempat pi kaunter bayar...)

his wife speaking?  (emm.. den takde mood ni orang dok ulang2 apa aku cakap)

yes... what's up ?  (perkataan yg bebudak ni selalu guna, ibu kopipes..)

we're calling on behalf of Pakistani people, would like to ask for donation for the needy...

sorry, we are not Pakistani.  (cepat2 letak tepon nak sambung tido dgn harapan sempat sambung mimpi pi kaunter bayar pyrex beralun yg cun itu)


Dalam 2-3 kali sebulan dapat call macam ni.
They all tahu nama suami kaktek walaupun sudah register privacy untuk phone number.
Oleh sebab customer care company di US ni banyak outsource ke India/Pakistan/Mexico, maka detail contact kita habis tersebar di sana.


Soklannya....

agak-agak, apakah nama somi kaktek itu?
Salman Khan? Shah Rukh Khan? Abishek Bachan? Inspektor Sahab?

ngeh ngeh ngeh...
hadiahnya tunggu balik dari makang hangin.

18 comments:

~jeet~ said...

Mera vote he....Aamir Khan..kah kah kah kah....

Rindu kak tek celoteh!! :)

harnidahussin said...

hahaha
boleh tak nak mereka nama >> Amir Siraj ?

ahkakbatik said...

allo laling Jeet... long time no hear...
ammmma! aamir khan bahut khubsoorat (maaaaaanyak hansem)..
kapan mau hapdet blog?
hek.. keluar bahser indo pulak.. heh..

ahkakbatik said...

Nida laling.... nama sudah cukup urdu... cuma kureng tepat... hahahaa...
rajin ler korang melayan kaktek nih.

Anonymous said...

Nak cuba nasib gak.. abe ghapo khan??

nor laila said...

hahhahhah....kesihan, mimpi beli pinggan mangkuk kena kacau....kalau mimpi-mimpi yang seronok kena kacau...memang rasa nak tidur balik sebab nak sambung mimpi tu...eh linda mimpi tu bersambung tak...

Dinas Aldi said...

Terima kasih sudi ke blog saya. Adoyai mai2 sini baca terus gelak sakit perut! Lawak la heh!

Saya teka Najmudeen Sirukh Khan! Kehkeh!

Maizatul said...

Saya tau.....Amir Miraj kannnnn.....hehehehe...

ahkakbatik said...

cik anon... abe gapo itu terlebih Tamil daa...

ahkakbatik said...

laila, lepas tu mimpi kena kejar hantu. hampeh.

ahkakbatik said...

Mubarik ho Dinas... bahut acha ! - tersangatlah urdu nya.... hahaha..

ahkakbatik said...

nanti kaktek bawak balik brad pitt untuk Mai ek...

Maizatul said...

Nak yg ORI nye brad pitt tau kak tek.....huhuhu...

al-lavendari said...

pokcik tak dapat agak namanya ..

terima kasih kerana ziarah dan komen blog pokcik. pokcik cadangkan awak buat entri khas tentang muktamar MISG nanti dan bandingkan perjalannnya dengan apa yang pokcik tulis hari ini .. kalau boleh linkkan ke blog pokcik .. pokcik sangat minat untuk mengetahui beza dulu dengan sekarang.

BaNaNaS! said...

Hola!!! mere nam Dora at SingaPora

ai da tingat password ai yipiiiieeeee bule hapdet blog balik ekekekek...

hainom OKje said...

He..he...Kak Tek Khan... bila nak ginya? sambal dah siap?

ahkakbatik said...

in-sya-Allah Pokcik.. saya carikan info/link sebab saya tak join... tolong masak je sebab dh plan lama nk pi disneyland.

ahkakbatik said...

lagi seminggu hang tak update, aku kick dari bloglist tau!!