Tuesday, December 18, 2012

penceroboh, ada berani?

2 bijik periuk hilang pagi ni dari cabinet dapur.
Hilang!
tak jumpa.
bukak tutup cabinet atas bawah..
tak boleh fikir mana pergi nya 2 bijik periuk berkerak tu.
paranormal lagi ke?

Kes paranormal pertama dalam hidup kaktek di tahun 2007 di Kota Perdana, Seri Kembangan.
Ajik yg bulat berumur 6 tahun diangkat turun ke tingkat bawah sewaktu tidor jam 2 pagi.
Kaktek tak mahu bayangkan samada diangkat secara terapung ke... hilang timbul semula ke..... tapi yang pasti tidur sambil berjalan amat mustahil kerana tangga kayu rumah tu berbunyi bising.

Rentetan dari tu pada hari yang sama, gangguan-gangguan lain seperti bunyi flush dari toilet yang tiada orang, komputer log off sendiri bila di pasang bacaan Quran dan bunyi hentakan orang melompat di tangga kayu...

Mula-mula kecut perutlah... tapi menjelang petang, kaktek hangin jugak...
manataknya... tumpang dok rumah kaktek tapi takmo bayo hutang bank sama-sama.

Selepas dipagar rumah dgn garam dan lada hitam dari Darussyifa, kuranglah sikit gangguan.
Rupa-rupanya jiran2 kaktek dah lama alami gangguan2 yang berbeza.
Tak tahulah mana datangkanya.  Waktu gangguan tu pun berlaku sebab dah lama kaktek tak ngaji..... kira hantu ingat kaktek ni dah geng dengan depa la..... padan muka kannnn.


Pagi ni hilang 2 bijik periuk.
Berderau gak darah.
Teringat balik kes paranormal tu.... hantu amarika tak larat angkat orang kot, takat piyuk pun jadi.

Bukak tutup cabinet berkali-kali kot kali pertama tak nampak,
kali ke 2 bukak, magic... kot timbul balik ke piyuk2 tu...
Dalam kepala ni dok fikir macam-macam.  
1. Tak sengaja terbuang ke ?
2. Ada "benda" minat dgn piyuk2 antik tu ke?
3. Abe gapo buang sebab nak surpise beli piyuk baru?...no 3 ni saja cuba fikir positif walaupun rasa mustahil sesangat la lakiku nak belikan piyuk baru..






Rupa-rupanyaaa.........






Kerja abe gapo ...
Malam kelmarin pintu rumah kaktek diketuk dgn kuat jam 2 pagi..
abe gapo terjaga, syasya terjaga... 
yang lain sodap belayar pi landen...

Bila jenguk di tingkap, tak nampak apa-apa...  gelap gelita...
nak keluar jenguk pun tak berani.
Oleh sebab dok Amarika mesti kita syak orang mabuk..
kalau di Malaysia sah kita syak ada hantu.....
lebih2 tak lama ni ada malam raya Christmas, New Year bagai di tambah dengan kes tembak budak beramai-ramai di Connecticut Jumaat lepas.

Gantung piyuk di tombol pintu salah satu langkah berjaga-jaga abe gapo ambil.
selain 3 lagi batang keras bawah katil...


Ada berani mau ceroboh?





Dengan harapan penceroboh tak keluar kan senapang laa....




Yok layan sat gambar high school cheerleader waktu perlawanan basketball minggu lepas.
Tak koser kaktek nak layan game ni sebenarnya tapi tiap tahun kena pi jugak temankan syasya buat persembahan waktu rehat.

Kaktek suka betui time bebudak ni melompat sambil kangkang2 tu... seni gitu...
uolls try buat sat... buleh?







GO ! GO ! HIGH SCHOOL COLONY!!



14 comments:

PatinPasta said...

Muaha!
So kiranye bukak pintu je terus hentak kepala dengan periuk tu la ek? Bijak bijak!

Bila nak tunjuk video (or at least gambor) Abang Gapo lambung2 Kak Tek macam bebudak nun?

ahkakbatik said...

piyuk tu supaya jatuh bising bila tombol berpusing dan penceroboh kecut peyut lari sebelum depa sedar kitaorang kt dlm laaaagi pecut peyut... hehehee..

ala.. walopun ktek masih secomel lisa surihani, abe gapo dah tak sesasa aaron ajis laaa...

hainom OKje said...

Ho..ho.. piyuk oh piyuk....rupanya ko tersangkut kat tombol pintu....he..he...kalau idak, ada can le tuan rumah cuti masak dalam seminggu....he..he...

Anonymous said...

Geliga otak kak Tek oi! Syasya rupanya yang masuk, ingatkan kak Tek menari Opah Gangnam Sytle. hua hahaha

Ahkak

harnidahussin said...

hahahaha..siap putter tu...
periuk tu nampak cantik pulak sangkut kat tombol pintu ;)

Dinas Aldi said...

Sungguh jugak, bila bergegaq pintu tu, jatuh piyuk tu bunyi riuh rendah la kan. Takut la baca kisah Ajik kena angkat tu, seram, meremang bulu roma..

mama maman aka yana said...

paranormal tul.. hahaha..

eh.. sy pun suka gak tgk diorg melompat2 terkakang gitu sebab diri ini tak mapu nak buat gitu.. hahaha

ahkakbatik said...

Nom, tkde can cuti seminggu... sini manader kedai nasik campo... roti canai pun frozen daa.. huhu..

ahkakbatik said...

ahkak.... saja jaman rock kapak. k-pop takleh pi... badan dh keras.

ahkakbatik said...

Nida.. tu kira kaktek dah mencipta house deco terbaru la tu. esok-esok semua ngikut.

ahkakbatik said...

DA.. tula.. alang2 angkat ler kita ni ek.. leh feeling kena angkat ngan aaron ajis gitu....

ahkakbatik said...

ktek nunggu yana post gambo seni tu kt next entry yana ek... kalau leh buat, ktek kasik adiah.

IndaMarya said...

Seram la pulak baca macm kisah paranormal pulak..eee.hati2.tapi idea letak periuk dkt tombol pintu macam best ja..gerak saja tombol terus periuk trpelanting and pom pam..lari kalau betul pncuri.dia pn trkejut..

ahkakbatik said...

iyer IM... piyuk terpelanting, yg dlm rumah pun sempatlah lari gak nyorok bawah katil... kata lakiku ni idea pak mertua den.. :)