Monday, August 16, 2010

aku memang tak kayo, omputih pun taklah kayo.. sapo yg kayo?

Semester baru sekolah bakal bermula seminggu setengah saja lagi. Oleh kerana pakaian bebas, banyaklah baju nak kena tambah untuk budak-budak ni.... kesian pulak memikirkan tiap Isnin ulangan baju yang sama sebab baju yang semenggah ada ngam-ngam untuk seminggu je.....

Yelah... kat mesia pakai uniform kan... .. ulang-ulang pakai tiap hari pun tak kisah... jadi orang tak tau yang aku semekin ... aku berlagak kayo je selama ni...hikhik....

Baju-baju wal-mart dah puas borong.... sehelai $3.50 pun ada. Untuk baju sekolah bapaknya kata biarlah berjenis sikit.... maka yoklah kita pi ronda kononnya ke "the biggest tourist attraction mall in charlotte"....



Concorde Mills....... bagi depa ni ala-ala KLCC la..... bagi aku, ni 1/5 dari sunway pyramid....

Tempat ni tumpuan factory outlet.... branded yang sedikit murah tapi masih mahal dari barang wal-mart.
Selagi tak pergi... takde cerita kannn... yoklah kita pi....





Hah!!!.... mulalah terjojoi bijik mato korang nampak coach factory outlet!!

Begnya murah le dari outlet luar tapi limited optionla.... aku takde duit so aku tak masuk dalam kedai... jangan tanya macam-macam!





Borong baju budak di Nautica.... err... glemer ke Nautica ni? ntah...aku kan buta brand...
Harga online dalam $29.50, di outlet boleh dapat 30% off.

Ada Polo factory outlet, Guess, Osk-Kosh, Anna Klein ke sape ntah, Banana Republic... dan macam-macam.






Konon je barang branded... konon je omputih nampak kayo pakai barang branded..... aku memang tak kayo...

Orang china pun tak kayo..... abeh sapo yang kayo?





-------------------------------------------------------------------------------



Selingan kipap putar untuk iftar di masjid malam sabtu lepas....

Oleh sebab aku ada saksi jiran geblog yang memang nampak real aku kelim kipap putar dengan keliman maut yang teramat mabeles....(saja bold tulisan berlagak tak abes) aku berani tepek gambo kat sini tanpa watermark...

Malas nak letak watermark..... timing aku pakai laptop amat limited dengan sibuk nak berladang lagi........

Tengkiu kjune selalu derma pagar buat ladang saya..... nanti saya anto kambing untuk rendang rayo....




Coach depan tu bukan aku punya....

Aku masih pakai beg hanoi..... kan dah cakap aku berlagak je macam orang kayo....

9 comments:

Anonymous said...

Oooohhh... dek tek suping back to school kat factory outlet.... tak lama lagi banyaklah masa lapang dek tek bila anak2 dah masok sekolah.....

kj said...

maso lapang duk berldg aje la... :)
nak 5 ekor spagetti goat..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

orang yang hitam putih je kayo... kah kah dah start puasa.. musim panas dan berakhir pulak..koi koi

Anonymous said...

wah nautica...nautica tu not bad, design klasik, ada gak kemeja utk adult, baby osh kosh tu utk budak2, tp anak yg remaja dah x mo pakai osh kosh tu nnt...

ka tek kat sanun brand guess xde ke...

izleez

al-lavendari said...

siapa yang kaya .. roti kaya ! hehe

k-mart ada lagi tak ? ke dah bankrap ?

batik said...

kak anon...(kak nayah?) dan kak june..

tulah pasal... banyak masa lapang berladang? heh.. apakah maksud tersiratnya itew...
den dah totop kilang!! harap maklum..



dik brutalsolo...

ekau ni macam nak kenen adik pompuan kak tek je dok bertempek kat sini...huh!



izleez...

guess ka.. guest ka... ghost kaa... semua ada.. yang takde j-kid je..heh...



pakcik...

k-mart tak pernah jumpa lak sejak mai sini...k-mart petrol station adalah. Ada kot kat city lain.
Lama dah kiranya tu pakcik tinggalkan amerika...kena mai melawat balik tu..

~jeet~ said...

karipap maut..nampak kepusingannya..okla cayalah ahkak yang buat tu..sy pon makan karipap smalam, tapi x pusing, takut fenin..hahaha...

somuffins said...

AB
I pernah collaborate dgn anak sedara buat karipap pusing. Lecehlah juga tapi enjoy gak sebab cara buatnya berseni.

ahkakbatik said...

jeet, cik som...

kipap putar ni khas untuk orang berseni yang mempunyai hati yang sentimental, amat menghargai alam semesta, perihatin pada keadaan sekeliling, kasih mengasihani....

sape tak reti buat kipap putar.... boleh pi main bola je.