Wednesday, August 11, 2010

cerita tak best...jangan baca!!

Kan aku dah bagi tajuk jangan baca....... korang kelik jugak apesal....?

Takde gambar candid terbaru... tak sempat skodeng....
anak aku kan mpatbelas...


Pagi tadi je dah habis 2 jam kat dental clinic. Doctor ni pantang dengar ada insurance coverage, cecepat je dia buatkan appointment untuk-anak aku semua....

Udahle takat cleaning je ambil masa hampir sejam... 2 budak dah 2 jam..

Gedebak-gedebuk sengaja pi cari lobang lah, cavity lah..plague lah.... mestilah jumpa memacam kan... tulah doktor ni.... ja'at ek.....
Tau-tau bagi aku list treatment kasik perabih insurance coverage ....

Huh.. pandai betui bisness... kalau aku dulu belajar pepandai jadi doktor gigi, aku pun buat cenggitu gak...heh...


Masa balik dari klinik.... haaa.... ada cerita ni....

Tengah kelam kelibut keluar dari kereta, keluarkan cik mat..., kutip bekal air ngan bekal sosej aku piknik kat klinik tadi....


Secara tiba-tiba.....


Ada sebuah sedan biru berhenti mengejut belakang kereta aku!!



SCRETTTTTTTT!!!!!!.....

bunyi tayar... bukan bunyi hembus hingus...




Ada mamat black dalam kereta menjerit-jerit sambil memandang tepat kearah aku...








Mamat tu kalau gorjes macam ni.... jeritlah apa-apapun ...ahkak rela...... awwww....







Tapi kurang sket gorjes .... tapi masih gorjes lah jugak..... ala-ala muka Seal Klum dengan singlet biru.... dengan bicep berketul-ketul...





Macho ganas...... ahkak tatutttt...... ada anak-anak kecik je... laki takde... kang dia keluarkan kayu ke... pistol ke mana aku nak lari....



Asalnya aku buat-buat tak pandang je.... malas layan pun ada... bukan aku kenal dia pun. Aku tak kacau dia, buat apa dia nak menjerit-jerit kat public depan apartment aku sendiri...


Badan aku kecik je.... bukannya ancaman pada dia pun..... buat apa kacau aku!!!!!!!!!


Kenapa kacau akuuuuu!!!!!!!!!!!!!! jeritan batinku.....


Apa? korang hengat aku berani nak jerit balik?

Asalnya dia jerit aku tak dengar buah butir.... dia jerit lagi....
Thennnn..... aku dengar dengan jelas apa yang dia jerit....




Korang rasa apa yang dia jeritkan?



1. oi awek asia yang cung.... nak pi mana....

2. oi aku nak berkenalan boley tak?

3. oi ghamainya anak tapi masih cung?

4. oi you duk sini ke kang kita pi dating boley?

5. oi tu anak sedara ke? you lom kawen ek?


Jawapannya............


aku bagi esok boleh? heh heh........
.
.
.

Jawapangnya.....

.
.
.
.
.
.
.
.
saja nak bagi panjang entri....
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Assalamulaikum..... !! my name is Mohamad Ali...!!
I saw you wearing hijab.... my sister is wearing hijab too....
Happy Ramadhannn......



Moral story nyer..... bersangka baik le weih..... SELAMAT BERPUASA!...

8 comments:

Aida Rezuan said...

Kak Tek,

1. Pandai dan fasih sungguh mamat gelap tuh berbahsa Melayu ye? :D

2. Dok terbayang Kak Tek reverse keta ala Fast and Furious (sejak dapat lesen nih kan) and langgor mamat tuh! Prinsip "Langgar dulu baru tanya"

3. Selamat berpuasa!

ahkakbatik said...

hek Aida...

bukan mung je pandai translate bahser tawww.... walopun yg mung translate tu belum tentu betui ... jadinya yg kak tek translate ni memang tentu tak betui...hahahaaaa....

kang rayo ahkak mintak maap kat semua yg manjang kena kelentong...

somuffins said...

AB
Sah! mamat tu terpesona kat you. Sekian terima kasih... (malas aah nak komen panjang2.. kata tadi 'cerita tak best', kaaaanz???
.
.
.
.
.
.
.
.
Muahahahaha... mihihihihihi... (gelak goyang2 dalam ati aje... biar AB tak tau citer dia beshhh...)

BaNaNaS! said...

huh!!! takat mamat nigeria tego pon nk heboh... aku mamat lombok tego tak heran pong...

~jeet~ said...

soklan fevret no 5..hahaha..tak tahan..ai memang tak kawen lagi.. ;)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
selamat berpuasa

ahkakbatik said...

cik som.....

bukti cik som cayang kat saya.... kelikla lagi...kelikla lagi....



bananas,

kang aku citer mamat pluto tego aku ko muntah sapo yg susah kena ganti poser?



jeet...

akak ado adik bujangan lagi.... tapi kang cian dia makan kedai mamak je sebab ko dok ngadap bola...
err.. brutalsolo pun bujangan lagi kan...kannnn....



brutal solo,

waalaikumsalam...
sini lom poser... esok.

~jeet~ said...

akak..sape dapat saya nasib dia la makan bola hari2..hehehe...