Friday, August 13, 2010

menantuku Jennifer....

Semalam aku tak update sebab dok godek-godek blutut laptop ni entah kenapa manjang error connection. Aku nak transfer gambar dari henfon, kabelnya tertinggal di mesia. Nak sms ke email, henfon tu takde coverage sebab dual-band jadi digunakan untuk tangkap gambar bila-bila malas nak angkut kamera ke hulur kehilir.

Aku benci benda-benda hitech ni bila rosak. Kalau buat karipap rosak, nampak apa yang perlu di betulkan..... kalau isi karipapnya masin, tambah le pak aji sekilo dalamnya, kalau kulitnya koyak, gelek lah balik..... kalau abis semua tak jadi, buang... beli yang dah siap....

Kalau laptop problem....hekkk... nak buang?

Mini laptop dah sebulan dok dalam stor kena virus. Nak reformat, orang sini kononnya tak pakai pirate software.... udah kena beli windows original dalam $150 kot dan campur upah reformat aku dah boleh beli mini laptop baru..... serious tak tipu...

Kalaulah jarak mesia-usa macam kl-jb..... tiap minggu aku balik....boleh format laptop bagai..
eh... tiap hari le aku balik semata-mata nak pi bazar ramadhan...heh....

Tapi takpe... aku belum nyanyuk untuk tidak dapat memikirkan idea macam tak canggih ini untuk mengatasi masalah blutut ni...

Ambik kamera, super close up kat skrin henfon.... maka sila maklum bahawa gambar kurang jelas bukan kerana henfon cap ayam belanda macam jiran geblog sanun ek.... heh..... aku advance lagi tawww.....


Aku skodeng cik mat hilang masa tunggu abang-abang kakak prektis taekwando....







Jangan marah...... cik mat yang berdahi gurun sahara itu punya daya tarikan.....





Bapaknya bilang...... bagus..bagus..... anak jantan bapak....

15 comments:

somuffins said...

AB
Usahakan Jennifer dot3 sebelum dia jadi menantu you. Jgn lupa jemput I k?

al-lavendari said...

tak payahlah pergi pasar ramadhan. hiruk pikuk. kueh pun tak lah sesedap mana. kadang2 basi pun ada. buat cekodok ikan bilis cicah lingam, lagi sedap.

ahkakbatik said...

cik som....

syarat tetamu i nanti tak boleh bawak masuk enpon cap ayam belanda.... takmo muka mak mantin nampak selebet dlm blog cik som....



pakcik,

hiruk pikuk pun pakcik mesti pi jugak kan...
entah kenapa minggu pertama tu orang mesti nak pi jugak walaupun tahu makanan tak sedap...

nasib baik pakcik sebut lingam...saya maapkan....kalau sebut kicap habhal kipas udang....grrrr....

~jeet~ said...

ahkak, agak2 sampi umo cik mat brape akak nak skodeng dia? ada bakat jugak akak ni..hehehe...

Anonymous said...

izlez......
ekekekeke....cam dah rumaja la cik mat tu...
err cik mat paham ke apa sembang jenifer tu..

ahkakbatik said...

jeet...

dia dah besau nanti kaktek tak skodeng dah.... kaktek ikut sekali dia dating... bukan boley caya anak dara jaman sekarang nih.....
(tak caya tanya jeet kannnn....)



izleez..

bukan kes cik mat paham tak paham... dia sah memang tak paham....
yg si jennifer tu dok ralit melayan anak haku apesal...

dieya said...

ish kak tek ni.. ngaco je org nak dating tau! siap golek2 bawah kerusi lagi tu.. kuch kuch hota hai!

kk said...

diorang guna body language tu... :)

ahkakbatik said...

dieya...

abeh.. masa kaktek dulu dating mana boley golek-golek macam tu... jeles seh!




kak keen...

masa kecik tak kenal bangsa, kaler.... dah besar dok mengata je.... err.. bukan saya...heh...

kak kem said...

huh.. caya la cik mat.. ada aura tersendiri tu.. agak agak ada aura cam mawi tu ker.. he he he

kucing api said...

wah lama tak jengok alih2 cik mat ada gepren dah? OMG hehehe..

wah nampaknya kak tek dah jd jiran yg glamer kat sana mcm kat mesia gak hehehe..

BaNaNaS! said...

huh gambo blurr jer.. ntah2 super impose...hikhikhik

ahkakbatik said...

kak kem...

tak mo aura mawi... dia dah kena boo manjang haaa...



kupi....

lama belek bini tak nampak batang idung haaa... lenkali mai kaktek dah cerita pasai kenduri tima menantu dah..



pisang... dengkila... eleee...aku dah sampai ahmerika.... ko baru phuket...

Aida Rezuan said...

Kak Tek,

Tuh dia.. Cik Mat carik yang blonde jek ye? Pandai! Patut la bakal mertua dok sebut2 nak jadi blonde hari tuh, ek? Huhu!

ahkakbatik said...

pssst.. alasan sebenarnya kang kenduri tima menantu org dok tangkap gambo menantu blonde jek... abeh ah hilang glemer mak menantu yg tak sedo diri ni kalau tak blonde jugak...heh...