Monday, August 2, 2010

aku nak merasa duduk banglow jugak....

Semalam bertandang ke rumah orang Malaysia di sempadan Charlotte-Concord berdekatan Univ North Carolina at Charlotte (UNCC).
16 tahun dah lebih kurang kakak abang kelantanese ni duduk us .... siap jadi AJK masjid lagi.
selepas habis study di UNCC, tak serasi dengan pressure kerja di Malaysia 8am-8pm, balik sini balik....
Sekarang 3 anaknya di UNCC juga...

Ni lah alasan laki aku takmau budak-budak ni masuk universiti di sini takut takmau balik jugak...
eleh..... dia pi local u pun tak dok Malaysia punnn...lagi mau kata orang....

Ni rumah kak Ita dan abang Azihan...
Oleh sebab aku malu nampak jakun tangkap gambar rumah orang...haha.... tangkap curi dari dalam kereta jelah...








dan gambar rumah sebelahnya...





Harga dalam $160k....jangan convert!

Bayangkan kalau di Malaysia rm160k dapat rumah apa? teres setingkat di seri kembangan.
OKlah, Charlotte bukan bandar besar kan.... kira macam duduk kat Senai kot.... still rm160k dapat teres setingkat atau 2 tingkat dengan keluasan 18x55 kaki saja..

US banyak tanah.... teringat kawasan perumahan di seri kembangan, 4 tahun lepas berbukit bukau, tahun lepas dah jadi padang jarak....
Aku balik nanti taktau dah jadi apa..... jangan ada tornado udah. Yang penting jusco jangan pindah....owh.... betapa ku rindu sama jusco....

Banyaklah informasi yang dapat dikorek memudahkan kerja 6 bulan jadi sehari.
Mana nak cari baju yang tak macam sarung nangka, bila time sale, mana nak cari factory outlet, macamana nak pilih universiti untuk anak-anak, ..... macam-macam lagilah dan siap kena tazkirah sebab selalu pindah-randah...heh... tu marahlah laki aku......

8 comments:

razzlina said...

ya rabbi ko hapdet blog baper kali sehari ???? (stetmen dengki penuh tulus ikhlas)

keen said...

hehe... (pada komen razz)

best ye rumah tu... halaman luas dan lapang... sistem terbukak, tak ada pagar... iye?

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

bahgia sungguh

ahkakbatik said...

itulah resepi konter naik puluh rebu.... konter yang tak laku di pajak kat kedai omeh..
(huuu...)

best betul kak keen.... rasa nak beli rumah kat sini bawak balik mesia....haha... saya takmo dok sini..nak balik!

tengkiu adik brutalsolo... citer yg bahagia je... yg gaduh, simpan.

BaNaNaS! said...

errr ko da survey unibersiti utk anak2 ko kak tek????? adakah ini menandakan ko takmo balik mesia dah??? HUwwwWwaaaaAAAAAAAA... abeh arr tips akuuuuu

ahkakbatik said...

alah....orang-orng tua bercerita aku melangok tumpang dengar je...


kat mesia dulu anak-anak aku dah masuk unibesiti pun.... abang 5 upm, ajik 3 uia, syasya 1 upm...hehe...

Aida Rezuan said...

Ahkak,

Uiks! $160k untuk banglow beso gitu? Haish! Memang ok sangat2 la, kan?

Lepas nih ada orang tuh lepas sidai kain jek, terus gi survey tanah dengan banglow, kan? :D

* sini apartment 2 bilik jek dah 140k EU. wawawa!

ahkakbatik said...

org amerika ni bukan kayo sangat.... tapi kayolah dari ahkak...huu....