Monday, August 9, 2010

I've found my forte!!!!! edisi gambo-gambo...

Selain beli Tortellini/Ravioli apa bagai di Wal-Mart semalam, aku borong banyak barang makanan local. Kononnya dah duduk di amerika.... makanlah style amerika.... takyah kecoh-kecoh cari kicap ka.... pulut itam ka..... kang dah menyusahkan diri....

Manalah tahukan... selain handal menapau masa di mesia, kot-kot lah aku jumpa strong point aku yang selama ni terperuk belum tertonjol keluar dari dalam diri...

Makanya..... oleh sebab abang amatlah suka dengan apple pie mc D, aku pun capailah sekotak frozen....



Apa yang aku nak tunjukkan ni kalau beli yang dah siap?
Mesti korang hengat aku nak tunjuk cara buat apple pie kannn......... salahhh.... masak-memasak is not my forte...

Aku nak tangkap gambo cantik secantik gambo kat kotak apple pie tu.....

Aku tangkap gambar style berdiri.... bengkok 45 darjah,.... pusing belakang.... berbaring.... tutup mata sebelah..... pakai close-up...., adjust kaler..., adjust cahaya....., buat blurr.....

inilah hasilnya......

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TADAAAAAAAAAA.............!!!!!!!





TAK CANTIK PUNNNNN......!!!!!!!!!!!

abe gapo kata, udah rupa pie ibu masak memang tak cantik... nak wat cemana.......
huhu.... apesai mulut laki aku takdok insuran...


Petangnya masa meneman bapak budak layan budak-budak mandi pool........ aku godek-godek lah lagi kamera agak canggih aku ni.....
atau mungkin tak cukup canggih sebenarnya?
Nak kena beli lain kot....




Hasilnya.......
.
.
.
.
.
.
.
TADA............!!!!!!!!!!!!!!!



OWH!!!!...... AT LAST!!!..........I'VE FOUND MY FORTE!!

Bunga-bunga itu datang dari pokok di bawah....



Pandai sungguh aku memanipulasi gambar....... mesti gambar-gambar makanan si patin tu kalau tangkap gambar penuh sama je dengan edisi gambar pokok ni..... (stetmen ngutuk dengki ya amat!)






Dan gambar depan leasing office sewaktu aku membelakang pool.


DAN!!!!........... aku jumpa satu lagi forte....


AKU TERER SKODENG!!!....



Maka next-next entry aku hanya ada gambar bunga-bunga dan gambar skodeng untuk tatapan..... nak gambar makanan pi blog lain....

Errr.... gambar kaki tu konon nak try tiru avatar si Patin..... tapi nampak gayanya sebelum decide guna gambar tu sebagai avatar aku, ada eloknya sarung kasut dulu kot...... bughok bebenor.......

9 comments:

BaNaNaS! said...

yarabbiii huduhnya kakiko....kalu pociken aukei nengok mau nightmare 44 malam buwarhahahah

BaNaNaS! said...

hoi puas aku scroll takder cite pasai kamera baru ko pong? sahih kopi paste febuk org len!!

razzlina said...

huh bananas dah cakap apa yg aku nak cakap. menchiksssssssss....


tapi siyes la...apsal banyak sangat urat timbul kat kaki ko ? aku yg tengah boyot ni pun takdak varicose veins camtu, kaki ai sejibik cam kaki anak dara tawww (stetmen bongkak mulut tadak insuran+jeles ko leh tangkap gambo cun)

ahkakbatik said...

aku dah agak dah gila babun kaki aku kena kutuk.... heeekkk.... bukan sebarang worang ada kaki unik macam tu tawwww......

nak aku sebut buat kali yg ke seratus ka?

kaki orang2 yg berimannnn.....

ahkakbatik said...

aku pakai kamera lama daaa.....
oklah lenkali aku letak watermark...takut ko kopipes gambo-gambo cantik aku kannn...

patin said...

kak tek wat watermark tu kecit2 sket pehtu taruk kat belah2 tepi tau.. bhahahahaa...

weh pesal byk beno kwn akk nama patin ni?? hukaloh.. kte book dlu ar!

ahkakbatik said...

ekeke.... aku hengat patin yg ni dah pi zimbabwe.... ado lagi ko ghopernya...

Aida Rezuan said...

Ahkak,

Rasanye suma dah perfect kecuali maybe kat bongkok tuh kot. Terlebih sket kot. Try bongkok 44.5 darjah, gerenti lepas nih gambo pie Ahkak lak bertepek kat kotak tuh. Hehe!

Nasib baik skodeng sebelum posa ye :D

* pecah rahsia! sebab tuh saya suka fokus dekat biji mata.. utk cover abes segala periuk belanga dan monyet sekor dua melompat2 di background :D
** sebab tuh saya berkasut, kalo tak.. mesti error jek bila upload gambo. kiranya kaki Ahkak lagik molek la!

ahkakbatik said...

entry ni memang saja nak pecahkan rahsia Aida leee...

lepas ni bongkok pakai pembaris geometri budak2 ni nampaknya...