Monday, August 30, 2010

good bye ladang..... gonna miss you....

Dengan dukacita adalah dimaklumkan bahawa selain NC bakal menyambut hari raya lewat sehari dari Oklahoma dan lewat sehari setengah dari Malaysia, maka saya juga memaklumkan bahawa aktiviti perladangan harus berhenti seketika kerana....


The number one cause of internet browsers crashing is due to flash plugins. For those of you who do not know what flash plugins are, they can be games or videos that are embedded in a website using flash.

Luckily, some internet browsers, such as Safari, have been updated to let the plugin crash without crashing your entire browser. Hopefully more browsers adopt this feature, as flash can crash quite a bit, especially if you are playing FarmVille a lot.Read more: http://computersight.com/software/farmville-the-1-cause-of-crashes/#ixzz0xwQll3nL



Oleh kerana tidak mahu sumber perhubungan bakal terputus secara total dimana kos mengformat komputer sangat mahal di negara maju ini..... emm... apesal negara maju semua barang mahal?

Maka keputusan terdesak ini berkuatkuasa serta-merta tanpa kompromi walaupun sudah mencapai level 26 dalamasa 3 minggu....errr.... selepas aku harvest tanaman terakhir kejap lagi..... sayang pulak wasted pokok-labu aku nanti.......

Maka demikian, aktiviti menghapdet blog akan beroperasi kembali secara aktif.

Sekian, harap maklum.


Yang benar,
Batik binti Pelikat.


jeritanbatinku : huwaaaaaaa...!!!!!!!

7 comments:

al-lavendari said...

selamat kembali beraktif didunia blog .. lagi pun saya tak ada ladang !

ahkakbatik said...

jangan start berladang pokcik... kang makngah merajuk...

dieya said...

walaupun technically tak paham apa yg terjadi kat ladang k tek, dapat kurasakan rasa keciwa mu itu. cepat2 pesan kat jiran tetangga tolong harvest sementara nak tunggu browser baik.

~jeet~ said...

kiranya ahkak gantung cangkul la ni...selamat bersara..lopeh ni kena cari aktvt yg tak mengcrashkan browser la ye...;)

somuffins said...

AB
I turut bersimpati ..

batik said...

dieya..

betullah...apesal entry kaktek macam tak complete...hekkk.... poser daaa....
computer crash min 3 kali sehari...


jeet...
nak masak, tak pandai... nak photography, tak pandai.... emm... aktiviti cari menantulah..


ciksom..
salurkan simpati anda dengan kicap kipas udang 3 botol puhleezzzz......

Aida Rezuan said...

Kak Tek,

Haishh... kalo ladang buleh dapat labu berbijik buat pengat labu, orait la jugak, kan? (sambil cekak pinggang yang tak ramping)

* nanti raya mintak ampun naa! :D