Tuesday, August 24, 2010

buka hari sekolah.... (open day school daaa....)


Kelik banyak kali ka harini?
Sorrylah kaktek lambat update... sibuk berladang nak lawan kakjune.

Petang tadi ada open day sekolah. Budak-budak dah tak sabar-sabar nak memulakan persekolahan sampai hilang habis rasa nervous nak masuk sekolah baru dengan suasana baru.... lama sangat tunggu dah.

Aku pun lama sangat melayan bebudak ni menganggur di rumah... eloklah pi sekolah.




Elementary untuk budak kindergarten sampai tahun 5.








Ajik di mesia masih tahun 3 dan syasya tahun 1 bila masuk sini join tahun 4 dan 2.





Kelas syasya...
hadei...jeles sungguh aku. Kat mesia tak merasa kelas macam ni...





Main hallway. Orang dah tak ramai sebab aku sampai lambat tunggu bapaknya tak balik-balik kerja..








Abang di mesia tahun 5, di sini masuk tahun 6 di middle school atau junior highschool.




Depan main office. Yang datang hari ni ramai sungguh latino... terasa macam dok di mexico atau spain.





Hallway ke kelas abang.







Saja nak eksyen gambar yang ditangkap mengikut tips si Patinpasta. Aperture, sharpness dan contrast value di +3 sambil bongkok 44.5 darjah..... tang yang blurr-blurr tu belum blajar.

9 comments:

Aida Rezuan said...

Kak Tek,

Nasib baik orang tuh balik masak Tomyam, kan? Ingatkan dok join main pusing kusi meja kat kelas idaman dia tuh. Hehe!

Menggoda sungguh lirikan udang dan serai Kak Tek tuh! *ada jugak yang masak tomyam kul 4.20am nih kang

Part blur tuh, try fokus dekat kat 1 objek (udang ke.. serai ke), nescaya timbul blur tuh.

~jeet~ said...

tengok skolah saya pon tingin nak skolah balik..malas nak kerja..tapi apakan daya...huwaaa......

BaNaNaS! said...

wahhh cantiknya skolah depa..weih kak tek kalu anak tak reti skiping omputeh camno?

bukan anak aku arr aku tanya bagi pihak jiran aku hikhikhik

BaNaNaS! said...

aaa lagi satu ni skolah gomen ker private? yuran baper hengget.. ko nih cite tak details la..

dieya said...

bagus nyer anak2 kak tek, tak sabo2 nak gi skolah yek. tgk gambo cik mat tu pun mcm tak sabo nak join gi skolah jugak!

Bloom said...

selamat bersekolah utk ank2 kak tek.. ramailah kawan2 dia nanti yer...

ahkakbatik said...

aida...
ni tomyam campak.... campak kiub, campak segala tu pasai sempat masak lepas main pusing kusi meja...kihkih.....


jeet...
pi kawen.



pisang..
aku da citer daaa.. smackdown kang!
skolah gomen.. yuran yilek..amna... tarak... cuma bayolah 5-6dollar untuk pibg dan bawak stationeries yg skolah mintak.

semua anak foreigner walopun lahir kat US kena masuk kelas tambahan english. masa kelas buat reading session, depa keluar pi kelas tambahan tu.
Bila cikgu kata depa dah pandai, tak yah kelas tambahan dah.


dieya,
jangan bbudak nih...mak budak pun tak sabo-sabo nak tunggu anak2 jawa ni berabuk cakap omputh macam ko.... kembang montot kaktek kang org dengar anak2 aku skiping-skiping.


bloom..
tengkiu... ko ni macam chpsmorelah.

somuffins said...

AB
Kalau nak belajar part 'blur' tu, tanya jer kat I tapikan tapi skrng dah guna hp cap Wolverine, keblurannya dah improve (cuma takleh nak beraksi sbb blutut masih meragam).

ahkakbatik said...

ciksom memang expert tang blurr-blurr....kalau kuar gambo sharp tu sah kopipes gambo 2 tawon lepas...