Tuesday, August 31, 2010

siapa itu namewee?

Siapa?
ooooh budak yang nyanyi lagu Negaraku versi rap suatu ketika dulu.....

owh... dia buat lagu baru? ada di youtube?
Dang! dia bukan budak! he's 27!! old enough to join military and send to Afghanistan...
tapi dia takmau... dia suka nyanyi.... kerja polis, askar gaji murah tu kerja orang melayu....

Nyanyi lagu apa pula kali ni?
ooowhhh.. pasal guru besar yang tengah PMS tu..... ada video klip lain jugak?
Banyak.....
Pasal puasa yang terpaksa...
Pasal azan subuh yang bunyi macam ayam berkokok...
Pasal TNB malas buat kerja...
Pasal budak sekolah kebangsaan bukan mediumnya bahsa melayu yang terpinggir....


takk...
dia takmau masuk sekolah gomen melayu......
nak sekolah bahasa dia.... tapi bila disuruh pulang kenagara asal... marahhhh.....


emm.....
he's old enough to face whatever consequences .....and he meant what he sung!

6 comments:

JaJa'Z said...

tu la kak...tak paham gak ngan mamat sorang tu...dulu dah kena sekali..tapi nampak gaya macam tak serik2 lagi...dah tua bangka pun tak reti nak pk menda2 yang elok kan..hehhe

Aida Rezuan said...

Kak Tek,
La.. buat hal lagik ka? Kurang kasih sayang tuh, nak perhatian.

~jeet~ said...

saya rasa gomen terlampau baek ngan orang camni sebab nak jaga sensitibiti kaum, tapi sensitibiti kita tak pikir plak..budak ni just a tip of the iceberg, haram tak hormat budaya n agama kita, ramai lagi camni, those yang forward email berantai kutuk itu, kutuk ini pon tak kurang hebatnya,
patut orang camni deport balik ke tmpt asal the moment dia x puas ati sgt..tak pun calonkan dia masuk bertanding, tgk sok camno nak handle public..

en_me said...

hmmm..

kaca said...

aku, personally kata kes budak ni tak "tera" mana sangat pun kalau nak bandingkan dengan kes ahli politik dok cilok harta rakyat pastu sembunyi tangan belakang pongkoq..

ah..tetiba je aku rasa macam nak bertukar jadi kasatria baja hitam..hehe..

ahkakbatik said...

budak ni nak meluahkan perasaan.... kalau dlm family kaktek manjang ada kutu ni nak meluahkan perasaang tanpa segan silu memburukkan ahli korga yg lain, kaktek suh dia cari family lain jek...


kaca, betul bin sangatlah betul tu... tu pasai ahli politik takmo campo tolak kes suh org lain setel.